Suunto Service Level 2

 

Suunto service utføres av oss som eneste Suunto Level 2 Servicesenter i Norge. Vi er godkjent på alle produkter både innen «Outdoor, Performance & Lifestyle» og dykkecomputere. Vi har et omfattende delelager for rask behandling og all service blir gjort i henhold til fabrikkstandarder, samt at vi gir garanti på utført service.

For  å bestille reparasjoner i produktets garantiperiode eller få et pristilbud på reparasjon på saker som faller utenfor garantien, benytt vår portal service.safenor.no
Der vil du kunne fylle ut kontaktinfo og beskrivelse av feil/behov for service. Når prisestimatet du mottar er godtatt, vil du få tilsendt en fraktetikett som skrives ut og festes på esken.

Suunto gir 2 års garanti på klokker og dykkecomputere og 1 års garanti på tilbehør som trådløse sensorer og sendere, oppladbare batterier, kabler, reimer, armbånd og slanger.

Safenor AS har ikke tatt over supportrollen til Suunto. Spørsmål angående funksjoner og bruk skal fortsatt rettes mot forhandler eller suunto.com/support.

Har du andre spørsmål kontakt oss på service@safenor.no

 

For batteriskifte på din Suunto dykkecomputer, ta gjerne kontakt med en av våre autoriserte forhandlere: